2bajare/Guldkorn/Klokt eller inspirerat


Detta bajenforumet är ibland den omvända logikens hemvist. Det är inte på många ställen som man anklagas för medgångssupporter när man väljer att gå ut o säga: "oavsett hur dåliga bajen var i går/på derbyt/hittills så kommer jag tokstötta dom oavsett när, oavsett var".

Istället verkar en hardcore-bajare (enligt dom som själva utnämnt sig till hardcore-bajare) vara en sån som:
- skall bojkotta Råsunda för att styrelesen inte gör sitt jobb.
- stå med ryggen mot planen för att Billy inte värvar.
...listan kan fortsätta längre.

Vågar man på sig det våghalsiga att yttra orden: "men för mig är Bajen alltid bajen, jag är måhända inte nöjd med det som hittills presterats. Men jag kan inte säga att jag är chockad..." Vips så har man förvandlats till bakåtsträvare, ja rent farlig för Bajen lycka och framgång. "det är såna som du...".

Det jag och många säger är: Att vi håller på Bajen, oavsett bakgrund, födelseort, släktträd. Det är det vi har gemensamt. Troligen nästan det enda vi har gemensamt. Vi gör det både i framgång och i motgång. Vi gör det oavsett styrelse, spelare och plats. Vi bara gör det helt enkelt. Och vi alla vill att bajen skall vinna alla matcher, alltid vara först i tabellen och aldrig, aldrig nånsin förlora ett derby.

Men det som vi alla borde ha gemensamt är att förstå vad detta innebär. Det vill säga att vara fotbollsupporter är som med allt som involverar känslor. Ingen glädje blir så stor som när det finns dess motsats i krokarna. Och det är väl något som man som Hammarbyare genom åren fått uppleva: hur man från match till match, säsong till säsong får kastas mellan himmel och helvete, sensommar-gospel och regniga kalla vårförluster, hysteriska bortavinster till örebro 2002. Och i så fall får ni förlåta mig, men som livet i största allmänhet så blir jag inte längre chockad: Jag vet att det som var 2001 inte är 2002, svart och vitt blandas hej vilt och för mig är den enda biten som inte (ännu) förändrats är att jag i många fall har överdrivet intresse i hur det går för Hammarby, att det emellanåt påverkar mig så mycket mer än vad som är rimligt när Bajen vinner (eller för all del förlorar).

Vad vill jag säga med detta då, jo kanske två saker:
- Underskatta och uteslut inte någon hammarby-supporter. Det finns ingen klick som behövs mer - däremot kanske kan vissa visa exakt vart deras hjärta sitter.
- Att försöka med att utnämna en supporterelit är så banalt så att jag inte i min vildaste fantasi kan tro att någon skulle stå för en sådan åsikt utanför ett sådant här forum.

Och för Er som gör det ändå, kan få ett råd från en fotbollsidiot - skaffa ett liv (eller åtminstone en till hobby).

TapirK (2002-09-13 14:49:57)


Kära bajare. Ville bara påminna om hur det kändes för prick ett år sedan. Nerverna satt tamejfan utanför kroppen och tankarna kretsade heligt kring den stundande matchen mot öis. Alla hade väl planerat sin egen ritual med diverse frukostar, besök på speciella lyckobringande ställen och plockat fram de kläder som bäst skulle kännas rätt när Bajen hade chansen att plocka sm-guldet...

På måndag är det ettårsdagen då lyckan var total! Denna måndag är väldigt viktig som alla vet. Nu skriker vi fram Starkens huvud till en fet nick i Pekings kasse. Vi skriker fram Kennedy till att få till en kalasträff. När man ägnat halva dan till aftonbladets tabellprofessor har jag än mer fått insikt i att läget är prekärt, och det vore inte kul att spela i grötland sista fighten mot ett lag som har allt att spela för. Låt oss avgöra i tid. 3 vinster skulle kunna innebära en femteplats!!! Dålig säsong då? Nä, nu jävlar visar vi Sverige och oss själva hur jävla bra vi är, passar på att se gbg åka ur, hur Jensa och Cantona åter kommer att spela på samma plan som Hella i allsvenskan, samt hur pagefrillorna missar guldet och deras lag säljs ut via ab ff riskbolag.

Med Bajen mot Liemännen och Hylla Hella I Tid!

NiceV (2002-10-20 18:03:05 (Repris))
Uppdaterad 2005-12-17