2bajare/Guldkorn/Roliga historier


En fröken i första klass berättade för klassen att hon är ett AIK-fan. Hon bad de elever som också är AIK-fans att räcka upp handen. Barnen var inte riktigt säkra på vad en AIK-fan var, men eftersom de ville vara som sin fröken så viftade snart barnen ivrigt med sina armar. Det vill säga, nästan alla barnen: En flicka, Lisa, satt i sin bänk och rörde inte en min.

Lärarinnan frågade varför hon valde att skilja sig från mängden. "För att jag inte är ett AIK-fan," svarade Lisa.

"Vad är du då?", frågade fröken.

Flickan svarar med stolt röst: "Jag är ett Hammarby-fan såklart." Lärarinnan blir förvånad och samtidigt lite irriterad. Hon frågar Lisa varför hon är ett Hammarby-fan. "Tja, min mamma och pappa är Hammarby-fans, så jag är ett Hammarby-fan också."

Lärarinnan blev nu arg. "Det är ingen orsak!" säger hon med hög röst. "Om vi säger att din mamma var en dåre, och din pappa också var en dåre. Vad skulle du då vara?"

Lisa funderar en stund, och ler sedan: "Jaa, då skulle jag vara ett AIK-fan."

ForzaForza (2002-09-27 12:40:17)


När Gud skapade Hammarby såg han ner på laget med stor tillfredsställelse. Han var glad över vad han åstadkommit. Så ropade han på ärkeängeln Gabriel för att visa vad han skapat.

- Se, sa Gud fader. Detta är det vackraste och bästa jag hittills gjort. Grönvita sköna färger, sjungande fans och tekniska spelare. Jag har gett dem en arena jag kallar Söderstadion och en annan jag döpt till Zinkensdamm. Jag har till och med ordnat ett säsongskort till dig. Res ner till jorden och se en match.

Ängeln Gabriel gjorde så och återvände dagen efter Hammarby-Helsingborg till himlen och sa till Gud Fader.

- Min mästare. Har du inte varit för snäll mot dem? De kanske blir bortskämda av alla dessa ljuvligheter. Borde det inte finnas någon motvikt.

Då log Gud Fader mot sin ängel och pekade mot Djurgården.

- Jo, se bara vilka obehagliga typer de tvingas spela derbyn mot. På Råsunda till råga på allt...

Farstamannen (2002-10-05 16:04:34)
Uppdaterad 2005-12-17