Fritext

2006-11-26

2bajare testar, del 2

Eftersom hälften av oss har brutit benet har det inte blivit särskilt mycket vintersportande för 2bajares del. Däremot hann vi med att se Hammary Handboll spela sin första match någonsin i Champions League. Här kommer sent om sider en rescension, även om Bajen tyvärr inte är kvar i turneringen längre. Vi håller tummarna för att det blir nya chanser nästa år.
Handboll (svampligan)
Match: 30 september, Hammarby - Panellinos (37-23), Hovet
Biljettpris: 200:- (sittplats långsida)
Sporten: Högt tempo, vilket vi uppskattar, och inget för gnällspikar. Ingen har väl sätt en handbollslirare ligga och dra sig i onödan efter en smäll, det är bara upp och köra vidare. Vi är inte speciellt insatta i handbollens regler och taktiska finesser, antagligen är det ännu roligare om man greppar alla detaljer.
Bajen: Svenska mästarna spelar snabbt och säkert, grekerna hänger inte alls med i den här matchen. Hade inte Bajen varit så slarviga i avsluten hade siffrorna blivit ännu större. Bäva månde Barca (ähum...).
Publiken: Mindre än 2000 på Hovet gör att det känns halvdant, men stundtals skapligt tryck. Ett tjugotal greker på plats gjorde sitt bästa för att höras men lyckades sällan.
Motståndarna: Innan matchen var vi lite oroliga för att de grekiska spelarna såg mycket större ut än våra. Det visade sig dock att de bara var långsamma. Piggast i Panellinos var coachen, som skällde och gestikulerade oavbrutet i 2*30 minuter.
Arenan: Se ishockey nedan.
Arrangemang: Mer än tio minuter försenad matchstart av okänd anledning. Inget krimskrams runtom, tack för det!
Slutomdöme:
Kanske snarare 3,5 egentligen, men vi känner oss på generöst humör. Med mer folk på plats hade det dock snarare varit 4 med plus i kanten.


2006-10-05

2bajare testar, del 1

Fotbollssäsongen går oundvikligen mot sitt slut, och som vanligt väntar en lång, sannolikt kall och alldeles säkert mörk vinter, och även om träningsmatcher och eventuellt Royal League lyser upp en aning behöver man något för att stilla sin abstinens. Lyckligtvis utövar Hammarby även ett antal vintersporter, och för dem som är för lata för att välja själva tänker 2bajare utföra högst ovetenskapliga tester av all vintersport vi kommer över. Först ut är hockeyn!

Ishockey
Match: 29 september, Hammarby - Leksand (3-10), Hovet
Biljettpris: 150:- (sittplats långsida)
Sporten: Här händer det saker hela tiden, det är svårt att maska i hockey. Å andra sidan förrycks spelet av alla avblåsningar i tid och otid. Goda chanser till ett uppfriskande slagsmål (på isen!).
Bajen: Det är bara att erkänna - Bajen är ganska usla i hockey. Antagligen är det roligare att se Bajen möta en mer jämbördig motståndare. Vi gillar inte riktigt hockeysektionens matchställ men vi slipper iallafall tramsiga eldsflammor, för att inte tala om fåniga tilltalsnamn som Redhawks, Indians eller Stars.
Publiken: Bara klacken som höll igång, det gjorde den å andra sidan hela matchen. Extraplus för BF-representanterna som uppviglade ett gäng ungar att köra växelsång med klacken.
Motståndarna: Leksand är ett tippat topplag och någon klass för bra för Bajen just nu. Ganska många masar på plats, inflyttade och tillresta, gladare och gladare i takt med att bortamålen trillade in. Synd bara att de sjunger plankade Bajensånger 80 procent av tiden.
Arenan: Hovet är ju klassisk hockeymark, men arenan är omodern och obekväm. Bra akustik, nära till spelet. Känns lite ödslig när många stolar gapar tomma.
Arrangemang: En och annan högljudd jingel måste vi genomlida, men Bajen i hockeyallsvenskan är inte i närheten av den plastiga nhl-känsla många förknippar sporten med. Spelarna kommer inte in genom en brinnande ostboll, någon cheerleader såg vi inte skymten av och ingen stollig speaker försöker "få igång publiken". Gott kaffe, och en bar som vi inte testade.
Slutomdöme:
Säkert en trea i en jämnare match, helhetsintrycket skulle också må bra av lite mer publik.


2006-10-02

Vad är detta?

En ny avdelning på 2bajare, kallad Fritext. Här skriver vi in saker som inte riktigt passar någon annanstans. Det kan vara åsikter, allmänt spånande, eller i princip vad som helst som är någorlunda bajenrelaterat. Om man vill kan man säkert kalla det en blogg, även om det inte är vårat favorituttryck.